Weg met onkruid! Dankzij de tips van deze tuinman ziet uw tuin er straks weer prachtig uit

- Advertentie -

4. Azijn
Azijn werkt goed tegen een veelvoorkomend soort onkruid. Paardenbloemen komen veel voor in Nederland en het kan erg moeilijk zijn om van ze af te komen. Spuit een beetje azijn op de paardenbloemen en ze zullen snel verdwijnen.

5. Wasmiddel
Meng 5 eetlepels vloeibaar wasmiddel met 4 kopjes water en doe dit in een lege spuitfles. Zachtjes schudden en uw spray is klaar. Spuit het onkruid royaal in en laat het wasmiddel en de zon harmonieus samenwerken.

6. Wodka en onkruid zijn geen goede combinatie.
Meng 30 ml wodka met een paar druppels vloeibaar wasmiddel en 2 kopjes water. Doe dit mengsel in een spuitfles en gebruik dit om het onkruid te lijf te gaan. De alcohol zorgt ervoor dat de planten uitdrogen waardoor ze verdwijnen.

7. Korenbloem
Korenbloem is ideaal voor twee dingen. Niet alleen zal het gemakkelijk onkruid verwijderen, maar als u dit in uw tuin strooit, geeft u uw andere planten een voedingsrijke grond.

8. Roei ze uit met olie
We hebben het niet over dieselolie, oude motorolie of benzine – die dingen zijn allemaal giftig voor je grond en mogen nooit worden gebruikt op onkruid dat in je tuin groeit, maar je kunt goedkope plantaardige oliën gebruiken, zoals zonnebloem of canola olie. Deze oliën zijn biologisch afbreekbaar en worden afgebroken door bacteriën in de bodem en bevatten natuurlijke herbicide en pesticide eigenschappen.

Essentiële oliën zijn ook effectieve onkruidverdelgers, met name kruidnagel, bonenkruid, kaneel en rode tijm. Gebruik één van de genoemde oliën en druppel de olie simpelweg op het onkruid zodat deze wordt bedekt en versmoord.

- Advertentie -
- Advertentie -