Waarom elke dag een kiwi eten een goed idee kan zijn

- Advertentie -

4. Een betere spijsvertering
Om te beginnen bevat de kiwi (zoals de meeste vruchten) heel wat vezels. Vezels zijn onontbeerlijk voor een goede spijsvertering. Vezelrijke voedingspatronen verminderen verstoppingen en houden de stoelgang op het juiste niveau. Maar dat is niet de enige manier waarop de kiwi de spijsvertering helpt. Hij bevat ook een proteolytische enzym actinidine genoemd. Dit enzym blijkt de ontbinding van eiwitten in voeding te helpen, wat zorgt voor een vollere en effectievere spijsvertering.

5. Een gezondere bloeddruk
Kiwi’s bevatten bepaalde bio actieve bestanddelen, waarvan is gebleken dat ze zorgen voor een lagere bloeddruk. De meest waarschijnlijke oorzaak is dat de kiwi rijk is aan luteïne. Luteïne is een sterke antioxidant. Dat is fantastisch nieuws, aangezien een hoge bloeddruk geen symptomen vertoont, totdat het een gezondheidscrisis veroorzaakt, zoals een hartaanval of een herseninfarct.

6. Betere algemene gezondheidstoestand
Oxadatieve stress ontstaat als gevolg van celchaos veroorzaakt door vrije radicalen en kan onze DNA beschadigen. Dit leidt tot vroegtijdige veroudering, alsook tot vele gezondheidsproblemen. Er bestaan bewijzen dat deels dankzij de antioxidanten het regelmatig nuttigen van een kiwi-extract of een kiwi de DNA-beschadiging ten gevolge an een ongecontroleerde werking van de vrije radicalen kan voorkomen.

7. Waarom je de schil van de kiwi niet mag weggooien
In feite is het de schil van deze vrucht die de meeste gezonde stoffen bevat. Volgens wetenschappers bevat de schil drie maal zoveel antioxidanten als het pulp. Bovendien bevat het stoffen die bacteriën zoals staphylococcus en E-colli bestrijden, en helpen je op deze manier jezelf te beschermen tegen voedselvergiftiging. Jammer genoeg vinden veel mensen de schil van kiwi’s nu niet bepaald het lekkerste deel van deze vrucht. Het kan echter zeker geen kwaad ze mee te verorberen.

8. Waarschuwingen bij mogelijke kiwi-allergie
Voor de meeste mensen zijn kiwi’s zijn veilig om dagelijks te nuttigen, tenzij ze er allergisch voor zijn. De symptomen van een kiwi-allergie kunnen mild zijn zoals kriebels in de keel, maar ze kunnen ook optreden in de vorm van een zwelling van de tong, problemen met slikken en zelfs braken. Sommige andere allergieën verhogen het risico op gevoeligheden voor kiwi’s, zoals allergieën tegen avocado, tarwe, papaver, hazelnoten.

- Advertentie -
- Advertentie -