Waarom elke dag een kiwi eten een goed idee kan zijn

- Advertentie -

Kiwi’s zijn enorm over de hele wereld enorm populair zijn. Het vruchtvlees is zoet en fris, maar behalve de heerlijke smaak, bevat de kiwi heel wat voedingsstoffen, zoals vitamine C, K en E, en foliumzuur. Kiwi’s zijn daarnaast ook rijk aan vezels en antioxidanten, die de levenskwaliteit aanzienlijk kunnen verbeteren. Zelf als je nog nooit een kiwi hebt gegeten, ken je waarschijnlijk zijn smaak herkennen, aangezien kiwi’s vaak worden gebruikt in combinatie met aardbeien in smoothies, vruchtensappen, cocktails en sauzen. Uit onderzoek blijkt dat het eten van drie kiwi’s per dag belangrijke gezondheidsvoordelen kan hebben. Bekijk de lijst met wat de kiwi’s voor je lichaam kunnen doen hieronder.

1. Een sterkere weerstand
Behalve het gevarieerde voedingsprofiel, bevat de kiwi heel wat antioxidanten, met name vitamine C. Als je slechts één kopje kiwi nuttigt, overschrijd je reeds de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C (maar maak je geen zorgen, je kan er geen overdosis van hebben). Uit onderzoek blijkt dat een voedingspatroon rijk aan vitamine C de weerstand kan verhogen, en zelfs ziektes zoals verkoudheid en griep kan voorkomen. Kleine kinderen en personen boven de 65 blijken met name te profiteren van de beschermende eigenschappen van de kiwi.

2. Verbeteren je cardiovasculaire gezondheid
Een gelijkaardige studie, deze keer uitgevoerd door de universiteit van Oslo, toonde aan dat het eten van twee tot drie kiwi’s per dag een positief effect kan hebben op je cardiovasculaire gezondheid. De studie toonde aan dat nadat deelnemers een aantal kiwi’s per dag aten gedurende 28 dagen hun triglyceride-niveau’s naar beneden waren gegaan met liefst 15%.

Ook het niveau van aggregatie van de bloedplaatjes zakte met 18%. Waarom is dit belangrijk? Omdat deze twee indicatoren aangeven hoe ‘kleverig’ je bloed is. Een hoog niveau aan geaggregeerde bloedplaatjes en triglycerides betekent een verhoogd risico op een hartaanval of een beroerte.

3. Reductie van een verminderd zicht
Een van de hoofdoorzaken van een verminderd zicht is een ziekte genaamd maculaire degeneratie. Uit onderzoek blijkt dat het eten van drie kiwi’s per dag je daartegen kan beschermen. In dit geval helpt luteïne een verbinding tot stand te brengen die zeaxanthine wordt genoemd en die het risico op maculaire degeneratie vermindert met 36%. Aangenomen wordt dat kiwi’s ook beschermen tegen het ontstaan van staar.

Op de volgende pagina lees je waaarom elke dag een kiwi eten een goed idee kan zijn.

- Advertentie -
- Advertentie -