Piloten en stewardessen onthullen 11 geheimen die iedereen zou moeten weten over vliegen.

- Advertentie -

2. Fooien
Iemand op Reddit schrijft: “Niemand geeft ooit fooien aan stewardessen. Dat betekent dat een fooi bij je eerste drankje vaak leidt tot bijkomende gratis drankjes.”

3. Meer ruimte voor je armen
Stoelen aan het gangpad en het raam hebben vaak een knop onder de armsteun. Druk erop en die gaat omhoog, wat veel meer ruimte creëert.

4. Slapen in de cockpit
“De helft van de piloten slapen tijdens de vlucht en wanneer ze ontwaken is de kans één op drie dat hun copiloot ook aan het slapen is.”

5. Vraag altijd om water uit een flesje
“Denk voortaan twee keer na voordat je een glas water, koffie of thee bestelt tijdens je vlucht. Stewardessen zeggen dat het water meestal uit een tank met water komt die er al lang staat. Dat betekent dat het water niet helemaal schoon is. Vraag dus altijd om een flesje water.”

6. Er wordt niet altijd zuinig met je bagage omgegaan
Een bagagemedewerker onthult: “Staat er ‘fragile’ op je koffer, dan gooien we er harder mee. Staat er een pijl op, dan gaat het ondersteboven in de laadruimte. Het is niet niets om zoveel bagage in die ruimte te proppen en we duwen tot het past.”

7. Neem handzeep mee
Vliegtuigen zijn vies en zitten vol met bacteriën. Zo worden de dekentjes die je kan vragen regelmatig niet gewassen en de uitklaptafeltjes bevatten bijna altijd ziektekiemen.

Bekijk de rest op de volgende pagina!

- Advertentie -
- Advertentie -