Lichamelijke symptomen van een beginnende Alzheimer die je moet weten

- Advertentie -

Wanneer je denkt aan symptomen van de ziekte van Alzheimer, kunnen verwarring, desoriëntatie en spraakproblemen de eerste symptomen zijn die je te binnen schiet. Maar de ziekte van Alzheimer manifesteert zich ook fysiek. Soms vertoont men eerst fysieke symptomen van Alzheimer vóórdat de mentale symptomen zichtbaar worden. Fysieke veranderingen in het dagelijks leven geven in een vroeg stadium de eerste aanwijzingen van Alzheimer of daaraan gerelateerde dementie.

Er is geen duidelijke grens tussen normale ouderdomsveranderingen en de fysieke symptomen van alzheimer. Het is altijd een goed idee om contact op te nemen met een arts als het niveau van functioneren van een persoon lijkt te veranderen. Het van cruciaal belang voor mensen met de diagnose dementie en hun familie om zo vroeg mogelijk informatie, zorg en ondersteuning te krijgen. Lees meer over de 7 lichamelijke symptomen van een beginnende Alzheimer die je moet weten zodat de diagnose tijdig door een arts vastgesteld kan worden.

1. Moeilijkheden met simpele en bekende huishoudelijke taken
Mensen met Alzheimer hebben problemen met het voltooien van taken die ze zouden kunnen doen zonder bewuste inspanning voor het begin van hun ziekte. Ik zal de man die me vertelde nooit vergeten dat hij voor het eerst besefte dat er iets echt mis was met zijn moeder toen ze afval in het koffiezetapparaat legde in plaats van koffie. Als mensen problemen heeft met het bedienen van dingen zoals de afstandsbediening van de tv of de gasfornuis, kunt je overwegen om een geheugentest te laten doen.

2. Vergeetachtigheid
Mensen met Alzheimer kunnen vergeten dat ze zojuist iets hebben gedaan, dus doen ze het opnieuw, opnieuw en opnieuw. Een van mijn oudere familieleden met dementie was bijvoorbeeld een roker. Ze zou één sigaret aansteken, een paar trekjes nemen en hem dan in de asbak doen. Dan zou ze een ander aansteken en hetzelfde doen. Soms vond iemand haar met drie of vier sigaretten tegelijk aan het branden waren.

Op de volgende pagina lees je de overige Lichamelijke symptomen van een beginnende Alzheimer.

- Advertentie -
- Advertentie -