Eet deze voedingsmiddelen om je hart gezond te houden

- Advertentie -

Ben je op zoek naar een manier om hartziekten te voorkomen of wil je je eetpatroon verbeteren zonder gelijk een extreem dieet te volgen? Dan hebben wij de oplossing voor je. We stellen je hier voor aan de voedzame en lekkere superfoods die je aan je eetpatroon zou moeten toevoegen. Ze geven je een dagelijks dosis van de voedingsstoffen en antioxidanten die je nodig hebt en helpen zo om je lichaam en gezondheid te verbeteren.

Uit onderzoek blijkt dat je door deze voedingsmiddelen te eten diabetes, verstopte aderen, obesitas, hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterol kunt voorkomen. Drastische maatregelen zijn niet nodig: pas gewoon je eetpatroon wat aan en pluk er de vruchten van! Om je op weg te helpen naar een gezonder lijf, hebben we een lijst samengesteld met enkele fantastische voedingsmiddelen die je echt zou moeten eten!

Sinaasappels
Deze lekkere en verfrissende fruitsoort is een goede manier om aan je nieuwe eetpatroon te beginnen. Naast het feit dat de vrucht dorstlessend is, bevat deze ook veel vezels, vitamine C en voedingsstoffen. Het bevat in het bijzonder een hoog gehalte aan de oplosbare vezel pectine die zorgt voor een betere opname van cholesterol. Daarnaast bevat de sinaasappel kalium. Dit helpt om de bloeddruk te verlagen, neutraliseert ongezonde proteïnen en filtert natrium. Nog een bonus: de sinaasappel ziet er mooi uit en ruikt ook nog eens lekker.

Chocolade
Chocoholics, goed nieuws voor jullie! Er is geen reden meer om je schuldig te voelen over je happy fix. Chocolade draagt namelijk bij aan het voorkomen van hartziekten en een beroerte. Uit onderzoek van Harvard blijkt dat mensen die regelmatig rauwe cacao consumeren over het algemeen geen last hebben van een hoge bloeddruk. Vooral donkere chocolade bevat veel van het antioxidant flavonoïde en draagt daarom bij aan het verbeteren van de soepelheid van bloedvaten, het verlagen van de bloeddruk en het voorkomen van allerlei hartproblemen.

Amandelen
Naast het feit dat amandelen onze favoriete noten zijn, heeft onderzoek aangetoond dat de noten een indrukwekkende hoeveelheid voedingsstoffen bevatten die helpen bij het verbeteren van het geheugen en de intelligentie en het risico op diabetes en hartziekten verlagen. Ook helpt het je cholesterol te verlagen. Je kan dus met een gerust hart een handje noten snacken. Het hoge gehalte aan fytosterol zorgt ervoor dat amandelen voorkomen dat LDL opgenomen wordt en verkleinen de kans op hartziekten.

Granaatappels
Granaatappels geven een lekker fris accent aan je smoothie, salade of shake! Dit fruit bevat ook een interessante combinatie van antioxidanten waardoor het de oxidatie van plaque in je aderwanden helpt voorkomen. Daardoor helpt het om hartziekten te vermijden. Uit onderzoek blijkt dat dit superfood ook het risico op beroertes, Alzheimer, diabetes en prostaatkanker vermindert en ondertussen ook nog eens gezond is voor je lever, tanden, huid en gewrichten.

Zie op de volgende pagina meer voedingsmiddelen die je gezond houden.

- Advertentie -
- Advertentie -