Dit is waarom we chocola moeten eten bij het ontbijt

- Advertentie -

Als je chocolade enkel in de categorie van desserts plaatst, dan heb je het mis. Chocolade wordt al sinds de oudheid gebruikt om veel gezondheidsproblemen te behandelen en heeft bewezen een onvervangbare aanwinst te zijn voor elk dieet.Dus als je elke dag chocolade wilt eten, vooral bij het ontbijt, heb je nu een excuus – of 5.

1. Het verbetert je hersenkracht
Mensen die minstens één keer per week pure chocolade eten, hebben de neiging om beter te presteren in verschillende mentale en geheugentests, zo bleek uit een onderzoek. Flavanolen in cacao verhogen de bloedstroom naar de hersenen en ze verzamelen zich in delen van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het leren en het geheugen. Dus, als je je hersenen een kickstart wilt geven, vooral voor de examens, is ochtendchocolade een goede strategie om dit te doen.

2. Het kalmeert je behoefte
Chocolade eten lijkt de laatste manier om af te vallen, maar een reep ’s ochtends kan slechte eetgewoonten verminderen door de rest van de dag je trek te kalmeren. Het helpt je eetlust te reguleren en vermindert het risico op overeten. Onderzoek heeft aangetoond dat een calorierijk ontbijt met chocolade helpt om de hele dag door calorieën te besparen.

Lees verder op de volgende pagina om te ontdekken waarom chocolade goed is voor je gezondheid.

- Advertentie -
- Advertentie -