9 manieren om kokosolie te gebruiken anders dan om ermee te koken

- Advertentie -

Als je al een pot kokosolie in je kast hebt staan, weet je dat deze voor veel dingen gebruikt kan worden. Kortom, het is getrokken uit het “vlees” van een kokosnoot. Kokosolie is een goed vet dat zoet en goed voor je is. Maar het hoort niet alleen in de keuken! Hieronder enkele andere toepassingen voor kokosolie.

Smoothies
Kokosolie heeft een zoete smaak en een zachte textuur. Het is een goed vet dat helpt bij het verlagen van je cholesterol. Het type vet in kokosolie absorbeert snel en wordt snel gebruikt als energie, zodat het niet rond je heupen blijft kleven.

Luieruitslag
Luieruitslag heeft vele oorzaken en is heel vervelen voor de kleintjes. Kokosolie werkt verzachten en rustgevend en is daarom uitsteken om te gebruiken bij luieruitslag.

Jeuk
Als je een insectenbeet of andere jeuk op je huid hebt, neem dan wat kokosolie en smeer het op de plek en de jeuk zal verdwijnen. Sommigen zeggen dat het zelfs werkt voor jeukende hoofdhuid en eczeem. Het is allemaal natuurlijk, dus het kan geen kwaad, maar vraag het altijd aan je arts als je ernstige jeuk krijgt. Lees de 6 andere tips op de volgende pagina.

- Advertentie -
- Advertentie -