7 manieren waarop een citroen kan helpen bij het schoonmaken

- Advertentie -

Houten snijplank
Deze truc is zo goed dat wij het met jou moesten delen. Het enige wat je nodig hebt is een beetje zout en je raadt het al, een citroen. Strooi het zout over het hele oppervlak van de snijplank en gebruik een halve citroen – met de sappige kant naar beneden. Schrob zo grondig mogelijk en je zult merken dat voedselvlekken zullen beginnen te verdwijnen. Je snijplank wordt tegelijkertijd ook ontdaan van die vieze geuren. Overweeg om dit af te ronden met een scheutje minerale olie om je snijplank te beschermen.

Rasp
Een rasp is een uitstekend geschikt voor het raspen van groeten en kaas maar enorm lastig om schoon te maken. Stukjes groenten en kaas komen overal vast te zitten – soms zelfs nadat het in de vaatwasser gewassen is. Voor een eenvoudige manier om je rasp schoon te maken, snij een citroen doormidden en ‘raspt’ de vlezige kant van de citroen aan beide kanten van jouw rasp. De citroenolie en het sap helpen bij het afbreken van de voedingsresten, melkvet en het afbreken van de eiwitten. Nadat je rasp hebt afgespoeld zal je merken dat de citroen uitstekend zijn werk heeft gedaan. Door deze methode te gebruiken voorkom je ook dat je jouw keuken sponzen kapot maakt.

Waterkoker
Als je regelmatig een waterkoker of fluitketel gebruikt is het verstandig om deze regelmatig te ontkalken. Meng gewoon 30 milliliter citroensap met 2 kopjes water en giet dat in je waterkoker. Breng het aan de kook en laat het vervolgens afkoelen. Leeg de waterkoker en geef het een paar goede spoelbeurten en voila, je waterkoker is weer glanzend en schoon.

Toiletpot
Het enige wat je nodig hebt is een halve citroen, die je in de toiletpot zult knijpen. Strooi er vervolgens wat zout in en gebruik ten slotte je toiletborstel om de pot goed schoon te schrobben. Je kunt ook soda toevoegen aan de mix voor een nog betere vlekken bestrijding. Ben je een held zonder cape? Trek dan een handschoenen aan en gebruik de vlezige kant van de halve citroen om onder de rand van de toiletpot te schrobben met wat zout of soda.

Zeepresten
Er zijn meerdere manieren om zeepresten in je douche te verwijderen, maar een de makkelijkste is door gebruik te maken van citroensap. Breng de citroensap rechtstreeks aan op het gebied met behulp van een spons, of beter nog, giet wat citroensap in een spuitfles en gebruik dat om het op een groter oppervlak aan te brengen. Laat het citroensap een minuutje zitten en veeg het vervolgens schoon met een schone vochtige doek.

Kranen
Er gaat niets boven de aantrekkingskracht van een glimmende, streeploze kraan, die schoon uitstraalt. Of die van u nu van chroom, messing of zelfs koper zijn er is een probleemloze manier om ze te laten schitteren met citroenkracht. Het enige wat je hoeft te doen is een citroen doormidden te snijden en dat is het. Plaats het vlezige deel van de citroen direct op de kraan en zorg ervoor dat je in alle hoeken en gaten komt waar de zure sappen door het vet heen snijden en minerale afzettingen losmaken. Veeg het geheel na afloop met een schone, droge microvezel doek.

Glazen en spiegels
Voor degenen die niet tegen de geur van azijn kunnen, hebben wij deze een glas- en spiegelreiniger voor je. Knijp ongeveer 3 eetlepels citroensap in een spuitfles en voeg dan een kopje water toe. Vervolgens schud je de fles en spuit je de spiegel van boven naar beneden. Veeg het vervolgens met een schone microvezel doek.

- Advertentie -
- Advertentie -