7 manieren waarop een citroen kan helpen bij het schoonmaken

- Advertentie -

Inmiddels weten wij zeker dat jullie allemaal weten dat wij het heerlijk vinden om met zuiveringszout schoon te maken – en hetzelfde geldt voor azijn, afwasmiddel en alcohol – in feite hebben wij over elk van deze schoonmaakproducten wel een artikel geschreven. Het is dan ook de hoogste tijd dat wij jou voorstellen aan een ander schoonmaakproduct namelijk de citroen.

Het ruikt fris, schoon en geeft energie, ze zijn vrij goedkoop en zijn ook gemakkelijk om aan te komen; wij weten dat het soms erg moeilijk is om in sommige landen aan witte azijn te komen, maar citroenen? Dat moet volgens ons geen probleem zijn. Citroenen bevatten zuur in het sap en olie in de schil die vet tegen gaat. Hierdoor zijn citroenen een uitstekende reinigende.

Deze mooie, zure, multifunctionele gele vrucht kan worden gebruikt om talloze dingen in en rondom het huis schoon te maken. Daarnaast heeft het talloze toepassingen buiten het schoonmaken om. In dit artikel hebben wij 9 geweldige schoonmaak en reinigingstoepassingen van citroenen voor jou verzameld die je zeker niet moet negeren.

Magnetron
Het zal je verbazen hoe gemakkelijk het is om zelfs de hardnekkigste vlekken in je magnetron aan te pakken met niets minder dan citroen en een bakje water. Snij de citroen doormidden en knijp elke helft in een kom die voor de helft gevuld is met water. Doe vervolgens de rest van de citroen in de kom en plaats deze in de magnetron. Stel vervolgens de timer in op 3-5 minuten en kook het brouwsel op de hoogste stand. Laat de magnetron na het piepen ongeveer 5 minuten afkoelen. Verwijder vervolgens de schotel en veeg de binnenkant van de magnetron af met een microvezel doekje. De citroen zal vervelende geuren elimineren en de stoom zal zich vermengen met de citroenolie en alle ophopingen aan de binnenkant van de magnetron losmaken.

Koelkast verfrisser
We weten allemaal dat je soda in de koelkast moet laten staan om onaangename geuren tegen te gaan, maar wist je dat je hetzelfde kan doen met een citroen? Er zijn een paar manieren om dit te bereiken. Je kunt een wattenstaafje in citroensap weken en dat in de koelkast laten staan, een kom vers geperst citroensap in de koelkast laten staan, of je kunt een citroen in tweeën snijden en het in een schaaltje laten staan. Vervang je de gekozen citroen verfrisser elke week.

Op de volgende pagina lees je de overige manieren waarop een citroen kan helpen bij het schoonmaken.

- Advertentie -
- Advertentie -