6 verrassende manieren je strijkijzer schoon te maken

- Advertentie -

Als je goed kijkt, zul je zien dat er geleidelijk een donker laagje ontstaat op het oppervlak van de zool van je strijkijzer. Dat wordt meestal veroorzaakt door het strijken van synthetische stoffen. Als je merkt dat de onderkant van je strijkijzer steeds meer verkleurt, bruine vlekken krijgt of aan de stof blijft plakken, dan is het tijd voor een schoonmaakbeurt, anders gaan je kleren eraan. En dat is zonde. Je strijkijzer schoonmaken kan op meerdere manieren: met zout, aluminiumfolie, azijn, tandpasta of met een kaars. Deze handige trucjes in dit artikel zorgen ervoor dat je strijkijzer er als nieuw uit blijft zien.

1. Grof zout
Zout is een van die producten die vrijwel iedereen in huis heeft en is super handig bij het verwijderen van viezigheid en stofrestjes die aan je strijkijzer blijven kleven. Strooi een ruime hoeveelheid zout over een stukje krantenpapier. Verwarm je strijkijzer en wrijf hiermee over het krantenpapier, van voor naar achter, totdat de vlekken verdwijnen. De vlekken zullen aangetrokken worden door het krantenpapier. Hierna hoef je alleen nog even je strijkijzer schoon te vegen met een katoenen doek.

2. Witte wijnazijn om een verbrand strijkijzer schoon te maken
De zure bestanddelen zorgen ervoor dat de vlekken sneller verdwijnen en dat je strijkijzer weer mooi gaat glanzen. Verwarm een kleine hoeveelheid witte wijnazijn en wrijf dit met een doekje of een sponsje over je strijkijzer. Als er verbrande plekken achterblijven in de gaatjes in de zool van je strijkijzer, doe dan een beetje witte wijnazijn op een tandenstoker. Gebruik deze vervolgens om de lastige plekken schoon te maken.

Op de volgende pagina lees je nog meer verrassende manieren je strijkijzer schoon te maken.

- Advertentie -
- Advertentie -