6 redenen waarom je niet moet doorspoelen na het plassen

- Advertentie -

Hoe ziet je standaardprocedure eruit als je naar het toilet gaat voor nummer 1? Natuurlijk ga je eerst naar het toilet, gaat zitten (of niet, als je een man bent) en plast. Vrij simpel, niet waar? Wanneer je dit allemaal hebt gedaan is de volgende stap eigenlijk best belangrijk. Doorspoelen of niet doorspoelen? Dat is de vraag. Hier zijn 6 redenen waarom je misschien toch maar beter niet kan doorspoelen…

Het is duur
Water kost geld en de gemiddelde toilet gebruikt meer dan 11 liter water als je doorspoelt. Best veel niet waar?
Probeer eens een paar keer niet door te spoelen na nummer 1, je zal het zeker merken op je volgende waterrekening. Als jij een beetje krap bij kas zit, is dit manier om te besparen op de huishoudelijke kosten.

Het verstoort je slaap
Als je een lichte slaper bent is de kans er dat je vaker opstaat, in de nacht, om te plassen. Dit is misschien vervelend, maar niet om je zorgen over te maken. Je kan deze bezoekjes aan het toilet minder storen maken door niet door te spoelen. Het geluid van het toilet kan er voor zorgen dat je minder snel weer in slaap valt.

Het tast de waterdruk aan en de temperatuur (van het water)
Het gebeurt ons allemaal wel eens. Je staat lekker te genieten van een warme douche en plotseling verdwijnt het koude water, waardoor verbrand. Iemand heeft het gastentoilet gebruikt en is vergeten (of het boeide hem niet) dat je onder de douch stond. Waarom zou je dus dit risico willen lopen, als je daarnaast ook nog water en geld kan besparen.

Op de volgende pagina ontdekt je nog 4 redenen waarom je niet moet doorspoelen na het plassen.

- Advertentie -
- Advertentie -